IPL-valoimpulssihoito

IPL-valoimpulssihoito

IPL-valoimpulssihoito auttaa palauttamaan ennenaikaisesti vanhentuneen ihon normaalin kunnon ennalleen, poistamalla ihosta pigmenttivauriot, ensisijaisesti auringonsäteilyn aiheuttamat pisamat. IPL-valoimpulssihoito antaa myönteisiä tuloksia myös ruusufinnien hoidossa.

IPL perustuu viiteen suodattimeen, joiden avulla tehdään pysyvää karvanpoistoa, pintaverisuonien- ja maksaläiskien poistoa, nuorennushoitoa sekä aknehoitoa. Hoidot kestävät 15-30 minuuttia. Joissakin tapauksissa saattaa hoidon jälkeen ilmetä vähäistä punoitusta. Ennen toimenpidettä ja sen jälkeen on vältettävä suoraa auringonsäteilyä.

IPL-hoitolaite tuottaa voimakasta valoenergiaa. Laite lähettää erittäin tehokkaita valonsäteitä, jotka on kohdennettu vaikuttamaan karvatuppeen, hemoglobiiniin (veren punasoluihin) tai melaniiniin (ruskea pigmentti maksaläiskissä ja ikääntymisen ihomuutoksissa) riippuen hoidon tavoitteesta. Valolla hoitaminen on turvallista, nopeaa ja tehokasta. Palautumisaika toimenpiteen jälkeen on lyhyt ja sivuvaikutusten ilmenemisen riski on hyvin vähäinen.

Pysyvän hoitotuloksen aikaansaamiseksi hoitoa suositellaan otettavaksi sarjahoitona. Sarjahoito suunnitellaan aina hoitotavoitteen ja hoidettavan alueen mukaan. Isomman alueen hoidossa vaaditaan enemmän hoitokertoja pysyvän hoitotuloksen aikaansaamiseksi. Hoitoväli on karvanpoistoissa 2-3 viikkoa ja ihonhoidossa noin 3 viikkoa.

IPL-valoimpulssihoitoa käytetään:

  • Poistamaan häiritseviä ja ikäviä ihokarvoja
  • Maksaläiskien, ruskeiden läiskien tai auringon aiheuttamien pigmenttimuutosten vaalentamiseen
  • Punaisuuden, couperosan, laajentuneiden verisuonten ja ”rikkoutuneiden” verisuonten vaalentamiseen ja vähentämiseen
  • Punastumisen oireisiin
  • Parantamaan ihon luontaista kollageenin tuotantoa, minkä ansiosta iho kiinteytyy nopeasti
  • Aknen hoitoon vaikuttamalla ihohuokosten kokoon sekä rasvan tuotantoa vähentävästi