Ihon kemiallinen kuorinta

Ihon kemiallinen kuorinta

Ihon kemiallinen kuorinta (Chemical Peel) on toimenpide, jolla voidaan parantaa ihon ulkonäköä, tasaisuutta, väriä ja heleyttä. Iho muuttuu kimmoisammaksi ja pintarypyt madaltuvat.

Ihon kemiallinen kuorinta auttaa myös moniin iho-ongelmiin, kuten akne, pigmenttimuutokset ja maksaläiskät. Sillä saadaan myös tasapainottua rasvaista ihoa.

Kevyt kuorinta – Milk peel

Kevyellä kemiallisella kuorinnalla poistetaan ihon kuollut pintasolukko. Kuorinnan jälkeen uusi ihon solukko pääsee kasvamaan ja kiihdyttää ihon kosteutta. Se on erittäin hyvä hoito akneen ja ihon rasvaisuuteen. Sitä voidaan käyttää kaikissa ihotyypeissä ikääntymisen hoidossa, sekä vaalentamaan liikapigmentaatioissa.

Tässä kuorinnassa ei mennä kovin syvälle ihokerroksiin, joten paranemisaika on lyhyt. Kosteuttavia ihonhoitotuotteita täytyy käyttää heti kuorinnan jälkeen ja aurinkosuojaa on käytettävä kuukauden ajan toimenpiteen jälkeen, sekä auringonottoa täytyy välttää.

Keskisyvä ihonkuorinta, syvä kuorinta – TCA-happo

Keskisyvässä kuorinnassa mennään syvemmälle ihokerroksiin. Toimenpide poistaa erittäin hyvin pigmentaatiomuutoksia, tummentuneita arpia, vähentää ihon hienoja ryppyjä, maksaläiskiä, katkenneita verisuonia ja tasoittaa epätasaista ihoa.

Kuorinnan jälkeen iho näyttää raikkaalta, pehmeältä, nuorelta, terveeltä ja elastiselta. Kuorinta voidaan tehdä kasvoille sekä vartaloon.

Ihon kemiallisen kuorinnan käyttöaiheita:

  • Akne
  • Pigmenttimuutokset
  • Ikääntymismuutokset
  • Maksaläiskät
  • Rasvainen iho
  • Ihon kimmoisuuden vähentymisen korjaus
  • Raskausarvet

Ihoa täytyy heti kuorinnan jälkeen kosteuttaa ja käyttää aurinkosuojaa kuukauden ajan toimenpiteen jälkeen, sekä auringonottoa on vältettävä noin reilun kuukauden ajan.

Ennen kemiallista kuorintaa iho puudutetaan emla-voiteella, jolloin toimenpide on kivuton.

Kuorinnan jälkeen iho voi hieman kuumottaa ja on kuiva, jonka vuoksi sitä täytyy rasvata riittävästi. Noin 7-10 päivän ajan kuorinnan jälkeen iho kuoriutuu ja uusi ihosolukko kasvaa, jolloin ihoa rasvataan, eikä sinä aikana saa käyttää meikkiä, eikä saunoa.

Kuorintaa ei voida tehdä jos sinulla on infektoitunut akne, tuore arpi, olet raskaana, imetät tai olet kipeänä.